Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Dvorci Bavarske, Minhen & Salzburg – 2 noćenja – autobusom

DVORCI BAVARSKE ( LINDERHOF,  NOJŠVANŠTAJN & HERENKIMZE)
SA OBILASKOM MINHENA I SALZBURGA
5 dana / 2 noćenja / autobusom
TERMIN: 28.04.– 02.05.2023.
CENA ARANŽMANA: 239 €
PROMO CENA DO 10.02..: 199 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – petak: BEOGRAD
Polazak iz Beograda sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 20:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2.dan – subota: MINHEN
Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i peške: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Marijin trg – srce starog Minhena sa Gradskom većnicom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa
figurinama, Bogorodičina crkva sa dva tornja, crkva Asam – remek delo rokokoa, Minhenski dvorac – Rezidencija,
Gradska pivnica (čuveno bavarsko pivo)… Slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3.dan – nedelja: MINHEN – DVORCI LINDERHOF i NOJŠVANŠTAJN (fakultativno) – OBERAMERGAU (fakultativno) – MINHEN
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u gradić Oberamergau i razgledanje dvoraca Linderhof i Nojšvanštajn. Putovanje kroz oblasti Bavarskih Alpa i uživanje u spektakularnim pejzažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak možda najlepšeg i najspekatkularnijeg zamka na svetu, Nojšvanštajna, koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Potom obilazak bajkovitog zamka Linderhof koji je jedini od tri dvorca kralja Ludviga II, koji je ovaj kralj završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Celokupan doživljaj razgledanja dvoraca zaokružićemo posetom obližnjem živopisnom selu Oberamergau koje je poznato po duborezima i kućama cije su fasade oslikane freskama. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan – ponedeljak: MINHEN – DVORAC HERENKIMZE (fakultativno) – SALZBURG – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 časova. Odlazak do jezera KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN
ukrcavanje na brod za Herreninsel („muško ostrvo”) gde se posećuje dvorac Herrenchiemsee koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupog porcelana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nakon obilaska dvorca nastavak putovanja za Salzburg. Kraća šetnja istorijskim centrom grada do gradske Katedrale sa usputnim razgledanjem Nadbiskupske palate, Mocartove rodne kuće, parka Mirabel… Slobodno vreme za individualna razgledanja. Polazak za Beograd oko 18.00 časova.
Putovanje kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
5.dan – utorak: BEOGRAD
Dolazak u Beograd oko 08:00 časova – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
– Smeštaj u regiji Minhena u hotelu 3* u 1/2 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto),
–Obilazak Minhena i Salcburga prema programu,
– Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
– Troškove ogranizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 630 rsd (doplata 35% od cene osiguranja za osiguranje COVID-19) PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI ) ,
– Individualne troškove,
– Fakultativne izlete,
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 70 € (isključivo na upit),
– Vožnju brodom na relaciji Prien- Herreninsel – Prien do zamka Herenhimze (plaća se na licu mesta) – 9 € odrasli / 4.5 € deca od 6 – 15 godina

FAKULTATIVNI IZLETI – ZBOG REZERVACIJE POSETE DVORCIMA OBAVEZNA JE PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
– Dvorci Linderhof, Nojšvanštajn, Herenkimze i selo Oberamergau – 60 € / deca do 18 godina – 30 €

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3 jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu
– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Mayak Tours.

OPIS HOTELA:
SMEŠTAJ JE U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA DO POPUNE KAPACITETA, ILI SLIČNOM:
Hotel TULIP INN MÜNCHEN MESSE 3* https://tulip-inn-muenchen-messe.goldentulip.com/en-us/

Nalazi se u minhenskom okrugu Bogenhauzen, na 5 minuta vožnje od Minhenskog izložbenog centra Messe. Tulip Inn Munchen Messe ima besplatan WiFi u celom objektu. Sve standardne sobe imaju TV sa ravnim ekranom, sopstveno kupatilo sa tusem i fenom za kosu, radni sto i stolicu, klimu. Gostima je na raspolaganju recepcija koja radi 24 sata, kao i bar na licu mesta. Trg Marijenplac i mesto gde se održava Oktoberfest nalaze se na 30 minuta vožnje javnim prevozom. Aerodrom Minhen se nalazi na 36 km od hotela. Do Messe se takođe može doći direktnim javnim prevozom za 20 minuta. Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.

NAPOMENE O SMEŠTAJU:
Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom. Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19 U NEMAČKU:
Savezna Republika Nemačka je ukinula pandemijska ograničenja i putnici više ne moraju da dokazuju da su vakcinisani ili da imaju negativan test na korona virus.

NAPOMENE:
– Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
– Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
– Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
– Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.
– Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
– Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
– Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
– Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
– Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
– Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
– U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
– Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
– Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
– Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.
– Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

Organizator putovanja Turistička agencija „Mayak tours doo“, Licenca OTP 37/2022
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
Program broj 1 od 01.12.2022.