Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass
Skouras kamp
Skouras kamp najveći kamp na svetu
Previous slide
Next slide

Francuska, Nemačka & Austrija iz bajki / Kolmar – 6 dana – autobusom

BOŽIĆNA MAGIJA U KOLMARU – PRVI DANI BOŽIĆNOG VAŠARA
FRANCUSKA, NEMAČKA & AUSTRIJA
STRAZBUR – KEL – KOLMAR – KAJZERZBERG – RIKVIR – FRAJBURG – SALCBURG – HALŠTAT
6 dana / 3 noćenja – autobusom
(2 noćenja u Kelu + 1 noćenje u Salcburgu)
22.11. – 27.11.2023.
CENA ARANŽMANA: 409 €
FIRST MINUTE CENA DO 20.10.: 319 €

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD
Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 15:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Dnevna a zatim noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju i Austiju prema Francuskoj sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan STRAZBUR – KEL
Dolazak u Strazbur. Obilazak grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u gotskom stilu sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Odlazak u Kel. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan KEL – FRAJBURG (fakultativno) – KOLMAR (fakultativno) – KEL
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Frajburg i Kolmar. Polazak prema gradiću Frajburg koji nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Neobično uski vodeni kanali, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116m, trg Augustinaca sa manastirom krase ovaj grad. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja ka Kolmaru, čiji stari i očuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9. veku, predstavlja glavnu atrakciju koja privlači brojne turiste. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova jedan deo ovog grada nosi ime – “mala Venecija”. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme za uživanje u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan KEL – KAJZERSBERG (fakultativno) – RIKVIR (fakultativno) – SALCBURG
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Kajzersberg i Rikvir. Dolazak u selo Kajzersberg, mesto sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda. Šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir koje je proglašeno za jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Putovanje do Salcburga. Smeštaj u hotel. Noćenje.
5. dan SALCBURG – HALŠTAT(fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Halštat – poznato jezero i jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz XVI veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture i rudnik soli. Slobodno vreme za obilazak gradića. Povratak u Salcburg. Polazak za Beograd.
6. dan BEOGRAD
Povratak u Beograd u jutranjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
– Smeštaj u Kelu u hotelu 3* u 1/2 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom ( 1/2+1 sobe ISKLJUČIVO NA UPIT),
– Smeštaj u Salcburgu u hotelu 3* u 1/2 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom ( 1/2+1 sobe ISKLJUČIVO NA UPIT),
– Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
– Obilazak Strazbura,
– Troškove ogranizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 756 rsd/ PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI,
– Individualne troškove,
– Fakultativne izlete,
– Obaveznu gradsku taksu za boravak u hotelima – po osobi po noći – plaća se na licu mesta,
– Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €.

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum za realizaciju 25 pax):
– Frajburg & Kolmar – 40 €,
– Kajzerzberg & Rikvir – 30 €,
– Halštat – 20 €.

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3 jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu
– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije .

OPIS HOTELA:
SMEŠTAJ JE U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA DO POPUNE KAPACITETA, ILI SLIČNOM:

Hotel Ates 3* – Kel, www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7 km, na samom putu za Strazbur. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30€. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su standardne dvokrevetne. standardno opremljene i poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.

NAPOMENE O SMEŠTAJU:
Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom. Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

Organizator putovanja Turistička agencija „Mayak tours doo“, Licenca OTP 37/2022
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
Program broj 1 od 23.08.2023.