Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Afitos hoteli 2019.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Na istočnoj obali Kasandre, nalazi se možda i najlepše mesto na Halkidikiju Afitos, s pogledom na zaliv Toroneos. Veoma značajno mesto ove oblasti, pominjano u spisima antičkih pisaca Herodota, Tukidida, Ksenofona, Aristotela i ovekovečeno u istoriji još iz 3000. godine pre nove ere. O njegovoj važnosti i usponu tokom antičkog i klasičnog perioda, govori i podatak da je Afitos imao i sopstveni novac sa likom svog zaštitnika, Zevsa.
Afitos je imao sreće da ga nagli turistički razvoj nije previše iskvario, pa se ovde i danas oseća tradicionalni grčki duh. U centru mesta se nalazi crkva Sv. Dimitrija iz 1858. godine, sa drvenim krovom i kupolom i prozorima i ikonostasom ukrašenim duborezom. Ovo je jedina crkva na Halkidikiju koja je građena u stilu stare bazilike sa kupolom. Ovde možete naći još nekoliko crkava iz ovog perioda, kao i veoma zanimljive kamene kuće sa karakterističnim natpisima i reljefima, u kojima su nekada živeli slavni umetnici. U jednoj od njih, u kući Alteras na centralnom trgu, danas se nalazi folklorni muzej. Nedaleko od centra se nalazi Brahos – balkon Afitosa, vidikovac sa koga možete da posmatrate zaliv Torones, Kasandru i Sitoniju. Stanovnici Afitosa svake godine organizuju manifestacije, koje privlače brojne turiste.
Plaža Afitosa je relativno mala, peščana na jednoj i sa zanimljivim stenovitim formacijama na drugoj strani. Uspon od plaže je prilično strm. U njenoj blizini se nalazi i par pećina, za one radoznale. U mestu se nalaze radnjice da suvenirima i rukotvorinama kao i nekoliko taverni i barova, pa nije za one koji žele bogat noćni život. Stare kamene kućice iz 19. veka, kaldrmisane ulice, tradicionalne taverne, barovi i mnoge kulturne manifestacije čine ovo mesto savršenim.
Vaše letovanje 2017 može da počne![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=\”10\”][vc_column][vc_basic_grid post_type=\”post\” max_items=\”10\” grid_id=\”vc_gid:1480064307065-e18f1eb9-b9b3-1\” taxonomies=\”30\”][/vc_column][/vc_row]