Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Alzas i Švarcvald Uskrs

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Alzas  Švarcvald Uskrs
[envira-gallery id=\”3121\”]

STRAZBUR – KEHL FREIBURG – COLMAR – RIKVIR – KAJZERSBERG – HAJDELBERG – BADEN BADEN – TRIBERG – jezeto TITZIE – DONAUŠINGEN

6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Kehlu) – autobusom
Polasci: 13. april 2017. (povratak: 18. april);

U Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom s Nemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da se tu nalaze Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa predivnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, a koje predstavljaju sam vrh svetskog kvaliteta sa svojim beli vinima od aromatičnih vrsta grožđa.
Veličanstvenom i divljom lepotom, planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajini Baden –Virtenberg formira izduženi pravougaonik između Karlsruhe, Štutgart, Bazela i jezera Konstanca i oduvek je fascinirao i inspirisao nepregledan niz stoletnih stabala jela, borova i bukava koje presecaju potoci, reke i gorska jezera, pašnjaci i livade, a u plodnoj dolini su udobno ušuškani ljupki planinski gradići i sela.

1. dan NOVI SAD BEOGRAD BREGANA (oko 400 km). Polazak iz Novog Sada u 16.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika u Beogradu na autobuskoj stanici “Lasta”, Železnička 2- dolazni peroni u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.

2. dan BREGANA – LINDAU – STRAZBUR – KEHL (oko 933 km) Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Jesenica. Nastavak vožnje kroz Austriju kraj Vilaha, Salcburga, Minhena do Strazbura u pokrajini Alzas u Francuskoj. Smeštaj u hotel. Odlazak na razgledanje grada gradskim prevozom. Strazbur je grad u pokrajini Alzas na istoku Francuske na reci Il. Grad ima oko 270.000 stanovnika, a u njemu se nalaze sedišta Saveta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i druge važnije institucije. Šetnja sa vodičem kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12 do 15. veka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. veku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13.veka, je zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel Europa u Kehlu. Noćenje

3.dan KEHL – FREIBURG – COLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEHL (oko 222 km) Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzasu. Polazak prema gradiću Frajburg koji s punim pravom nosi nadimak \”Dragulj Švarcvalda\”. Iako je tokom II svetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je restauriran do poslednjeg detalja, pa danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Neobični uski vodeni kanali, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trgovačka zgrada sa tamnocrvenom fasadom iz 16. veka, gradska većnica iz 16.veka, trg Augustinaca sa manastirom gde se nalazi stepenište nalik čuvene Španske stepenice u Rimu, samo su neke od znamenitosti ove regije.  Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar koji ima oko 70000 stanovnika i smešten je u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “Mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vekove nemačko – francuske istorije. Slobodno vreme u istorijskom centru grada gde se nalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu  Kajzersbergu (12km) sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista, a tu je i rodna kuća doktora Alberta Švajcera, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1952. godine. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske, smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, koje godišnje poseti oko milion turista. Tesne uličice podsećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg veka, pa ne čudi što je u njemu snimljeno više istorijskih filmova.Rikvir krasi i Kula na severnoj kapiji iz 13 veka, crkva iz 14.veka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. veka. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan KEHL – HEIDELBERG – BADEN BADEN – KEHL (oko 281 km). Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelbergu- romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Hajdelberg se ubraja u red 10 najpopularnijih evropskih znamenitosti, a sa preko tri miliona turista u sezoni grad je sedište jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Evropi, „Univerziteta Rupreht–Karl“, osnovanog 1386. godine . Na Univerzitetu se danas nalaze mnogobrojne naučne institucije: Evropska molekularno–biološka laboratorija, Evropska molekularno–biološka organizacija, Nemački centar za istraživanje raka, Instituti Maksa Planka za medicinska istraživanja, astronomiju, nuklearnu fiziku i komparativno javno i međunarodno pravo a ovde se studira i mesopotamologija, jedini smer ove vrste na svetu. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg iz 14.veka (panorama), Rathaus – Gradska kuća iz 14. veka, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru iz 18. veka dužine 200 m, gotička crkva Sv. Duha iz 14.veka, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os i prava je oaza nemačke kulture i istorije. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperatuom vode između 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama, izuzetnim hotelima i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, izgrađene u bel–epok stilu, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kehl. Noćenje.

5. dan KEHL – STRAZBUR – TRIBERG – jezero TITZI – DONAUEŠINGENBREGANA (oko 1017 km). Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda- glečersko jezero Titize. Jezero je široko  dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav, najduža evropska reka posle Volge. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah, i dalje nastavlja svoj 2850 kilometara dug put kroz Evropu, do Crnog mora. U parku ovog dvorca nalazi se fontana iz 19. veka, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Sloveniju, kraj Vilaha, Jesenica i Ljubljane. Prelazak slovenačko – hrvatske granice kod Bregane.

6. dan BREGANA – BEOGRAD – NOVI SAD (oko 400km) Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 219 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 110 evra.

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10% (isključivo na upit).
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15% (isključivo na upit).

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice razgledanja prema program usluge licenciranog vodiča troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: fakultativni izleti i međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ
Hotel EUROPA***, Kehl, Straßburger Str. 9, Tel: +4978519947880, www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kehl u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km deli ih samo istoimeni most koji je ujedno i granica između ove dve države
. Postoji gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta 3.30 evra. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV-om. Wi-Fi je besplatan. Doručak – samoposluživanje.
Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
Izlet “Alzas i Švarcvald ” u trajanju od oko 9 sati sa posetom mestima: Freiburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir- Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden” u trajanju od oko 10 sati- Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom poseta istoriskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ALZAS I ŠVARCVALD”
Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. BREGANA je naveden u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

07. mart 2016                                                                                                                                                          

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=\”post\” max_items=\”-1\” gap=\”10\” grid_id=\”vc_gid:1490201018535-1d859891-7d96-9\” taxonomies=\”33\”][/vc_column][/vc_row]