Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Andaluzija sa Portugalom

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Andaluzija sa Portugalom

12 dana / 11 noći
Avion, Autobus
Od 1199 €, 13. oktobar

LISABON-FARO-SEVILJA-KORDOBA-GRANADA-MALAGA

Lisabon je glavni i najveći grad Portugalije, nalazi se na najzapadnijem delu kontinentalne Evrope, na ušću reke Težo, na obali Atlantskog okeana. Plaže, istorijski spomenici, boemske četvrti, kao i brojne atrakcije u okolini zauvek će vam ostati u srcu. To je jedan od najstarijih, najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – grad najpoznatiji po svojoj kolonijalnoj istoriji, bogatoj arhitekturi i tradiciji  fado muzike. A onda prolazeći kroz beskrajne predele hrasta plutnjaka iz Lisabona se stiže do najzapadnije tačke nekadašnjeg mavarskog carstva- Algarvea.

Algarve je najposećeniji deo Portugalije sa dugim peščanim plažama koje su  na mnogim mestima okružene žućkastim stenama čudnih oblika. Iako izlazi na Atlantski okean, Algarve se nalazi na jugu, pa je voda okeana na ovom mestu značajno toplija nego na severu zemlje, a klima je prijatna tokom cele godine, pa ne čudi što poslednjih godina ova regija doživljava pravu ekspanziju među evropskim turistima. Na krajnjoj jugozapadnoj tački Portugala, na istoku oblasti Algarve, nalazi se reka Guadiana koja predstavlja prirodnu granicu između Portugala i Španije. Dve zemlje međusobno povezuje veliki beli most koji svojom konstrukcijom dominira nad okolinom. Prelaskom preko njega ulazi se u jednu od najromantičnijih i najvrelijih oblasti Evrope – Andaluziju. Iz zemlje fada, ulazi se u zemlju flamenka.

Andaluzija je najjužnija i po mišljenju mnogih najlepša pokrajina Španije, iz koje potiču flamenko, gaspaćo i Pablo Pikaso. Tajna privlačnosti Andaluzije leži u tome što je kroz dug istorijski period cela teritorija bila pod arapskom vlašću. Najslavnije građevine juga Španije potiču iz ovog perioda, a među njima dominiraju Alhambra u Granadi, Meskita džamija u Kordobi i Alkazar u Sevilji. Ovde se  nalaze predivni istorijski gradovi koji su nezaobilazni deo svetske kulturne baštine: Kadiz, Granada, Kordoba, Malaga, Sevilja. Andaluzija je jedna od arhitektonskih i istorijski najlepših i najinteresantnijih delova Evrope, a samim tim i Španije. Šetnja po uskim i krivudavim ulicama naselja koja su još uvek netaknuta od strane turista, polja narandži, miris nara, rascvetalo drveće i široka polja divljeg cveća u kontrastu sa tradicionalnim belim kućama daju ovoj regiji još upečatljiviju notu, a ovo putovanje će učiniti još nezaboravnijim. Osetite duh flamenka, mirise I boje mediteranske vegetacije, posmatrajte vetrenječe i polja suncokreta i zaronite u svet strasti vrele Andaluzije.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan Beograd-Lisabon 13.10.

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu ispred šaltera poslovnice Fly Fly Travel-a dva sata pre poletanja. Čekiranje za Lisabon kompanijom Lufthansa LH1411 u 06:15h. Let za Lisabon sa presedanjem u Frankfurtu. Sletanje u Frankfurt u 08:15h, zatim sledi nastavak putovanja za Lisabon LH1166 u 09:15h. Dolazak u Lisabon u 11:10h. Transfer sa panoramskim razgledanjem grada sve do ulaska u hotel (do obavljanja check-in-a) u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Obilazak Belema, predgrađa grada  na obali reke Težo. Tu se nalaze sačuvane brojne znamenitosti portugalskog glavnog grada. Među njima su: manastir Žeronimo gde je sahranjen Vasko da Gama i Manuel I (Unesco-vo kulturno blago) sa samostanskom crkvom sv. Marije (Santa Maria); Kula Belem (Unesco-vo kulturno blago); spomenik portugalskim pomorcima i istraživačima (Padrao dos Descobrimentos); muzej kočija; 160 godina stara poslastičarnica „Fabrica dos Pasteis de Belem” iz 1837. Voćne i kremaste kolače sa posebnim ukusom i mirisom, ova poslastičarnica pravi po sopstvenoj recepturi sve do danas. Iako istih slatkiša ima po celoj Portugaliji, ove je zbog kombinacije sastojaka nemoguće kopirati. Dolazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan Lisabon 14.10.

Doručak. Slobodno vreme za individulane aktivnosti,  ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Sintre, kraljevskog letnjikovca, koja je zbog svoje lepote, predivnog pejzaža i živopisne arhitekture pod zaštitom Unesco-a od 1995. godine. Po dolasku obilazak Sintre. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kaškaiš. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka.  Dolazak u Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice, a danas je popularno letovalište. Kaškaiš leži na samom ušću reke Težo u Atlantik. S obzirom da je ušće široko nekoliko kilometara, teško je odrediti gde tačno prestaje reka a počinje more. Kraći obilzak Kaškaiša. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U povratku vožnja obalom uz Atlantski okean, uz poznate surferske plaže, zatim uz plaže reke Težo. Prolazak kroz Eštoril. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme za individulane aktivnosti. Noćenje.

3.dan Lisabon 15.10.

Doručak. Slobodno vreme za individulane aktivnosti,  ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta. Tročasovno razgledanje grada sa one manje poznate strane. Poseticemo deo grada DOKESH sa nezobilaznom LX FACTORY gde mozete uživati u renoviranim velikim skladištima koji su sada pojam Lisaboncima za dobar zalogaj(u mnogobrojnim restoranima),dobar provod (u klubovima),shoping u dizajenrskim buticima. Donesite kao uspomenu iz Lisabona ono sto Lisabonci vole. Poseta Parku Nacija koji je otvoren za EXPO izlozbu u Lisabonu 98g.Začariće vas Kaltravine arihitektonske čarolije,možete uživati u vožnji vazdušnom gondolom iznad samoga parka,videćete kako živi Lisabon 21-og veka.
Na kraju sa Dvorskog trga Zlatnom ulicom uz pomoć Santa Žuste dolazimo u najpoznatiju i prvu kafeteriju u Lisabonu ” Brasileira” gde vam je uvek rezervisana stolica za stolom najpoznatijeg portugalskog pisca Fernando Pesoa. Noćenje.

4.dan Lisabon- Faro 16.10.

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Faro. Vožnja do Fara. Faro je smešten na obali lagune Formosa i  najpoznatije je odredište u Algarveu, ujedno i glavni grad te regije.  Po dolasku u Faro obilazak starog gradskog jezgra, obilazak mavarske palate Olhao, Katedrale Blažene Device Marije, Biskupske palate i Gradske većnice. Smeštaj u hotel u oblasti Algarve. Slobodno poslepodne za individulane aktivnosti. Dozvolite sebi beg iz sadašnjosti I uživajte u plažama I suncu. Kada  se umorite napravite predah u nekoj taverni I probajte piri-piri piletinu koja je čuvena za region Algarve, ili se zasladite nekim slatkišem od badema. Noćenje.

5.dan Faro-Sevilja  17.10.

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Sevilju. Vožnja kroz prostrane maslinjake  Andaluzije. Po dolasku smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Obilazak grada autobusom i pešice: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, trg Španije, šetnja kroz staru četvrt Santa Kruz. Obilazak katedrale svete Marije od Stolice  treće po veličini na svetu u kojoj se nalazi grob Kristofera Kolumba, toranj Hiralda koji je smešten odmah uz kateralu. Ovaj toranj bio je nekadašnji minaret džamije koji je pretvoren u crkveni toranj. Sa vrha ovog tornja pruža se prelep pogled na grad Sevilju i okolne predele.Noćenje

6.dan Sevilja  18.10.

Doručak. Slobodno prepodne za individulane aktivnosti.  U popodnevnim satima poseta kraljevskoj palati Alkazar u pratnji vodiča za koju se smatra da je najbolji primerak mudehar arhitekture. U okviru ove plate najpoznatji su Salon ambasadora, Dvorište devojaka i Dvorište lutaka gde su se nalazile kravljevske prostorije za odmor. Baštu ove plate krase palme, čempresi, mirte, magnolije, pomorandže i limunovi. Po završetku obilaska, slobodno vreme za uživanje. Noćenje.

7.dan Sevilja  19.10.

Doručak. Slobodan dan za individulane aktivnosti i odmor u gradu flamenka i koride. Prošetajte starim delom grada, upoznajte se sa istorijom, odmorite u nekom od parkova, uživajte u mirisu pomorandži, i svakako svratite u neki tapas bar. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta. Pet velikih opera se desavaju u Sevilji mi vas vodimo tragovima dve najpoznatije: Karmen i Seviljski Berberin. Pratićemo Karmen od velike fabrike duvana(koja je nekada snabdevala 2/3 evropske potrebe za duvanom),gde je Karmen radila, zajedno po Sevilji do kobnoga sastanaka sa Don Hozeom i smrti ispred arene za koridu,do njenoga spomenika na protiv arene. Provozaćemo se ulicom Betis gde se nalazila berbernica Sevilskog Berberina. Videćemo gde živi Djavo 357 dana u godini,a gde nedelju pre Uskrsa. Metroplo Parasol ce uneti miris breza  i podići vas na vrh najveće drvene konstrukcije u svetu. Otićićemo da vidimo dijamanske suze MAKARENE i njen garderober. Na trgu Španije prebacicemo se u budućnost i sa princezom Lijom iz Ratova Zvezda koristeci njen čipkani suncobran kao zaklon od sunca. Organizovana je i poseta jednoj od mnogobrojnih manufaktura u kojima se proizvodi maslinovo ulje. Noćenje.

8.dan Sevilja- Kordoba  20.10.

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kordobu. Vožnja. Dolazak u Kordobu, grad na obali reke Gvadalkivir. Po dolasku razgledanje grada: obilazak Meskite, najveće džamije srednjovekovnog zapadnog Islama koja je izuzetan primerak mavarske arhitekture. Poseta Dvorištu narandži i njegovom neverovatnom sistemu za navodnjavanje. U Kordobi možemo videti i stari rimski most kao i jevrejsku četvrt koja je bila jedna od najvećih u Evropi a koju je Unesco 1984.proglasio svetskom kulturnom baštinom. Smeštaj u hotel. Slobodno polsepodne za individulane aktivnosti. Noćenje.

9.dan Kordoba- Granada  21.10.

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Granadu. Čitavim  putem kroz Andaluziju možete videti skulpture crnih bikova pored puta koje podsećaju da se nalazite u zemlji koride i toreadora gde borbe sa bikovima nisu sport, već umetnički spektakl, jer upravo je Andaluzija dom najslavnijih toreadora. Obično se kaže ako treba da se vidi samo jedan grad u Španiji, neka to onda bude Granada. Ona se nalazi na ušću reke Daro u Henil u podnožju planine Sijera Nevade. Po dolasku u Granadu panoramski obilazak grada , zatim sledi poseta mavarskom kulturno-istorijskom spomeniku- palati Alhambra najznačajnijem spomeniku andaluzijskih kalifa. Alhambra na arapskom znači crvena tvrđava i jedno je od najposećenijih mesta u Šaniji svrstana na Unesco-vu listu svetske kulturne baštine. U ovoj palati posećuju se sudnica-Mešur, dvorište lavova, Sala dve sestre, sala Abenseraha, parkovi Heneralife, fontana mudrosti. Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

10.dan Granada- Malaga 22.10.

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Malagu. Vožnja do Malage, rodnog mesta Pabala Pikasa, Antonia Banderasa i sladoleda malage. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Plaza de la Mersed, Plaza de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plaza de la Konstitusion. Na svakom koraku se mogu videti tragovi istorije, ali i moderna dešavanja. Malaga se nalazi na krajnjem zapadu Mediterana, a istočno od Gibraltara i jedan je od najposećenijih gradova u regiji Kosta del Sol (obala Sunca). Široki bulevari sa drvordima palmi, parkovi sa šarenolikim tropskim rastinjem i peščane plaže ostavljaju nezaboravan utisak. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Noćenje.

11.dan Malaga  23.10.

Doručak.  Slobodan dan za individulane aktivnosti i odmor. Moguć je fakultativni obilazak gradova Ronda i Setenil de las Bodegas. Ronda se nalazi u planinskom području na oko 750 metara nadmorske visine, a najpoznatiji deo grada je 100 metara duboki strmi kanjon El Taho koji je usekla reka Guadalevin koja teče kroz grad i koja ga deli na dva dela. Ronda je vekovima privlačila umetnike iz svih sfera, a neki od njih, poput Ernesta Hemingveja i Orson Velsa su bili i ‘povremeni’ stanovnici koji su u njemu provodili i po nekoliko meseci godišnje. Setenil de las Bodegas, odnosno grad ispod stena leži duž kanjona Rio Treho, s kojim je razvio fascinantnu simbiozu. Meštani koriste stene kao zidove, te izgrađuju svoja prebivališta oko, iznad i ispod njih. Na taj način prirodni oblici klanca ostaju sačuvani, a uticaj na okolinu se smanjuje na minimum. Povratak u Malagu. Noćenje.

12.dan Malaga- Beograd 24.10.

Doručak. Napuštanje soba. Odjava iz hotela i ostavljanje prtljaga u prostoriji predviđenoj za to. Slobodno vreme za individulane aktivnosti do polaska na transfer. Transfer iz hotela do aerodroma oko 14h. Let iz Malage za Beograd LH1151 u 17:05h sa presedanjem u Frankfurtu. Sletanje u Frankfurt u 20:00h. Nastavak leta za Beograd[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=\”Cene\” tab_id=\”1494487265373-169fab6d-2de4\”][vc_column_text]\"\"[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=\”Napomene\” tab_id=\”1494487265474-1169a37d-344b\”][vc_column_text]

Napomene u vezi avio prevoza:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovornost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

Opšte napomene

 

 • Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, sa sedištem u Beogradu, Knez Mihailova 30/II,OTP licenca br. 598/2010
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

 

Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel, OTP licenca br. 598/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=\”Smeštaj\” tab_id=\”1494487527253-3295c45a-47ca\”][vc_column_text]

Napomene u vezi sa smeštajem:

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Postoji mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu, cena se radi na upit sa hotelom. U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

Hotelska ponuda:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.
Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

LISABON VIP Executive Marques Aparthotel 4*

http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Marques/About-Aparthotel.aspx
Smešten na 5 minuta hoda od Trga Markiz de Pombal i istoimene stanice metroa, ovaj apart-hotel nudi krovnu terasu sa bazenom i slikovitim pogledom na Lisabon. Gostima je na raspolaganju i besplatan bežični internet.Apart-hotel VIP Executive Marques poseduje prostrane, klimatizovane apartmane sa sofom, mini-barom, TV-om sa satelitskim kanalima i sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom.Sve smeštajne jedinice uključuju opremljenu čajnu kuhinju. U okviru objekta nalaze se bar i restoran, u kom se jela služe isključivo grupama gostiju. Na 1 minut hoda nalaze se razni restorani i kafei.Čuvena Avenija da Liberdade udaljena je 600 metara, a živahna četvrt Bairu Altu 2,1 km. Raznovrsne prodavnice i tradicionalni kafei nalaze se u četvrti Šiadu, udaljenoj 2,4 km.

FARO Hotel Faro & Beach Club 4*

http://hotelfaro.pt/
Smešten u centru Faroa, na samo 5 minuta hoda od železničke stanice i terminala za autobuse, moderan objekat Hotel Faro & Beach Club ima pogled na stari grad, marinu i Ria Formoza prirodni park. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu.Hotel Faro & Beach Club nudi prostrane sobe pune prirodnog svetla. Neke sobe imaju balkon. Sve sobe poseduju TV sa kablovskim kanalima i mini-bar. Sopstvena kupatila sadrže besplatan toaletni pribor.Svež doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. Restoran sa pogledom, Ria Formosa, na krovnoj terasi, služi portugalske specijalitete i gosti u njemu mogu da imaju ostale obroke.Stari grad Faroa udaljen je samo 3 minuta hoda. Gosti tu mogu da posete Katedralu Se i Arheološki muzej. Trgovačke, pešačke ulice centra grada Faroa nalaze se iza ugla.

SEVILJA Hotel Plaza Santa Lucía 3*

http://www.hotelplazasantalucia.com/
Hotel Plaza Santa Lucía nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog dela grada. Gostima su na raspolaganju moderno opremljene smeštajne jedinice, ali i otvorena terasa na krovu hotela i mali bazen gde se gosti mogu opustiti nakon dana razgledanja. Na samo 500 metara od hotela nalazi se čuveni Metropol Parasol kompleks. Sve sobe jednostavno su opremljene i dekorisane i svaka poseduje TV sa satelitskim programom. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakodnevno u hotelskom restoranu a gosti takođe mogu uživati i u pogledu sa terase na vrhu hotela uz piće pored bazena. Na pešačkoj udaljenosti od hotela nalaze se i brojni tapas barovi. Katedrala nalazi se na 20tak minuta hoda kao i brojne druge znamenitosti ovog grada.

KORDOBA Hotel Abetos del Maestre Escuela 3*

http://www.hotelabetos.com/
Hotel Abetos del Maestre Escuela nalazi se nadomak grada Kordobe u prelepom okruženju. Sve sobe su klimatizovane i neke imaju veliki balkon na kojem gosti mogu da uživaju. Hotel takođe poseduje dva bazena na otvorenom i restoran sa prelepim pogledom na planine koje se nalaze u neposrednoj blizini. Gostima je na raspolaganju i WiFi, sef u sobama, plazma TV sa satelitskim programom. Doručak se služi svakog jutra u hotelskom baru na bazi švedskog stola.

GRANADA Los Angeles Hotel & Spa 4*

http://www.hotellosangeles.net/
Hotel Los Angeles Hotel & Spa nalazi se u centru Granade na samo 15tak minuta hoda od čuvene palate Alhambra. Sve sobe moderno su opremljene plazma televizorima sa satelitskim programima, klimom, sefom i mini barom. Besplatan WiFi na raspolaganju je u javnim delovima hotela. Hotel poseduje i veliki spa centar na preko 500m2 sa saunom, bazenom, turskim kupatilom i velikim izborom tretmana i masaža. U hotelskom restoranu služi se tipična andaluzijska hrana, a doručak je na bazi švedskog stola. Hotel takođe poseduje bar sa terasom sa koje se pruža prelep pogled na grad i planine Sijera Nevada.

MALAGA Hotel Eliseos3*

http://hoteleliseos.es/
Ovaj objekat je udaljen 5 min hoda od plaže. Hotel Eliseos se nalazi na centralnoj lokaciji u blizini plaže i Pikasovog muzeja, nudi odličan pogled na koridu.Hotel nudi elegantne sobe. Pojedine poseduju balkon. Kuvalo i fen za kosu su dostupni na zahtev.Ostale pogodnosti koje obuhvataju klima-uređaj i mini-bar će se postarati da vaš boravak učine što ugodnijim.Pikasov muzej je udaljen samo 800 metara od hotela, dok je plaža Plaja de la Malageta udaljena 350 metara.
**Fly Fly Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorizacije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen 7 dana pre polaska na put.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=\”Fakultativni izleti\” tab_id=\”1494487603247-8604e043-bade\”][vc_column_text]

Predlozi fakultativnih izleta:

 • Lisabon, Sintra sa ulaznicom u Pena palatu, Kaškaiš, Kabo da Roka– 55 eur
 • Lisabon, razgledanje grada – 25 eur
 • Sevilja,Karmen i Seviljski berberin – 30 eur
 • Malaga, Ronda i Setenil de las Bodegas – 40 eur

 

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Sadržaji panoramskog razgledanja grada i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom putovanja, kao i fakultativnih izleta, podložni su izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Plaćaju se vodiču, isključivo u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 12 učesnika.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]