Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass
Skouras kamp
Skouras kamp najveći kamp na svetu
Previous slide
Next slide

Beach Volley Bibione Italija najveci turnir u odbojci na pesku

Skouras travel agency uvek ima u svojoj ponudi jedinstvene destinacije i sportske aktivnosti.  Na  nasem sajtu i u našoj agenciji se uvek možete naći nesto za vas. Putovanja i aranžmani Skouras agencije su originalni. NOVO u ponudi Beachvooley maraton Bibione, odbojka na pesku takmicenje za pamcenje. Bibione Beachvolley (odbojka na pesku) je jedan od najvećih svetskih dogadjaja kada je u pitanju ovaj SPORT.  Naša agencija uvek predstavlja najbolje i najveće, Skouras kamp Nea Fokea zastupnici za Srbiju, najveći SPORTSKI KAMP za decu u Evropi, Topvolley Summer Camp najveći odbojkaski kamp u Srbiji i regionu.
Odbojka na pesku je popularni sport koji je nastao kao varijanta tradicionalne odbojke koja se igra u dvoranama . Uglavnom se igra na peščanim  plažama gde je sport i nastao. Iako je odbojka na pesku u početku bila uglavnom samo zabava, postepeno je prerasla u pravi takmičarski sport, pa je od 1996. godine u programu Olimpijskih igara.
Istorija odbojke na pesku
Odbojka na pesku je nastala na plažama u Kaliforniji u SAD negde oko 1920. godine. Kao takmičarski sport dugo nije bila šire prihvaćena, iako je bilo pojedinačnih profesionalnih turnira i takmičenja. Pravi bum u razvoju odbojke na pesku dogodio se 90-ih godina 20. veka, što je dovelo do toga da je od Olimpijskih igara 1996. godine u Atlanti odbojka na pesku deo porodice olimpijskih sportova.
Najpoznatije nacije u ovom sportu su SAD i Brazil. U Srbiji takođe postoje službeni turniri, koje organizuje Odbojkaški savez Srbije – Komisija za odbojku na pesku, i koji se igraju u okviru Prvenstva države. Vanja Grbić je jedan od najvažnijih ljudi zašto se ovaj sport kod nas sve bolje razvija. Svakog leta u desetinama gradova se održavaju turniri u ODBOJCI NA PESKU. Vanja Grbić leti održava u svim gradovima u Srbiji škole odbojke  na pesku.
Pravila igre
Većina pravila igre preuzeta su iz standardne odbojke, a dve ključne razlike su vrsta terena (pesak umesto tvrdog parketa ili betona) i ekipa koja se sastoji od dva igrača sa svake strane (a ne od 6 kao što je to slučaj u standardnoj odbojci). Evo ostalih glavnih razlika u pravilima odbojke na pesku i dvoranske odbojke:
-teren je veličine 8×8 metara, a ne 9×9 m kao kod dvoranske varijante
-nije dozvoljeno igranje prstima iznad glave prilikom prijema servisa ili napada. Izuzetno se dozvoljava igranje prstima iznad glave prilikom prijema smeča i to ako je putanja lopte iznad visine ramena igrača koji brani napad
-standardi za suđenje tzv. duple lopte prilikom igranja prstima iznad glave je znatno stroži
-dodir bloka se uvek broji kao prvi kontakt
-zabranjen je mekan dodir prilikom kojeg igrač koristi vrhove prstiju da odredi smer lopte prema protivnikovom polju, već je za napad dozvoljen samo čvrsti udarac (smeč)
-nešto blaži kriterijumi vezani za prijam servisa
-Karakteristično je i korišćenje signala rukama kojima igrač pokazuje svom saigraču koji potez planira izvesti. Ti se signali izvode rukom iza leđa, što onemogućava protivnika da signal primieti i prepozna. Uobičajeni signali su stisnuta šaka koja signalizira da igrač neće pokušati blok, jedan ispružen prsti koji javlja da će igrač blokom štititi moguć napad paralelom, te dva prsta koja signaliziraju pokušaj blokiranja dijagonale.
 
U SRBIJI NEMA DVORANA ZA IGRANJE ODBOJKE NA PESKU. NADAMO SE DA USKORO I NAŠA ZEMLJA MOŽE DOBITI JEDAN TAKAV OBJEKAT GDE BI SE OVAJ SPORT JOŠ VIŠE POPULARIZOVAO. U MEĐUVREMENU IGRAĆEMO LETI, A SKOURAS AGENCIJA VAS VODI NA NAJVEĆI SPORTSKI DOGAĐAJ BEACH VOLLEY  MARATHON BIBIONE 2017.
Bibione je jedno od najpoznatijih letovališta u italiji . Bibione se nalazi u okrugu Venecija. Dugačke plaže i veliki broj hotela i veliki broj kafica čine ovo mesto veoma živo. Najvećim delom ovaj deo obilaze turisti Nemačke, Holandije, Češke,Srbije…
Turnir je otvoren za sve  ljubitelje odbojke . Odličan je spoj takmičenja preko dana i večernjeg programa po klubovima, restoranima, koncerti na plaži. Jedna reč UŽIVANJE.
Kategorije na turniru
Broj takmičara po ekipi
Sistem takmičenja
Program putovanja
Pogledajte naše ostale programe . Za više informacija pozovite Skouras Novi Sad 021 6610851