Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Berlin avio

Berlin. Grad koji nikad ne spava
Berlin je glavni grad Nemačke, drugi po veličini grad u Evropskoj uniji (posle Londona) i jedan od najnaprednijih kulturnih centara. Poseduje bogatu arhitekturu iz različitih perioda, budući da je svaka dinastija ostavila poseban trag.
Berlin putovanje
Zbog čega je proglašen za najzeleniji grad u Nemačkoj, jasno ćete videti, ako se odlučite za ponudu Berlin avionom.
Berlin. Šta posetiti
** Brandenburška kapija, najpoznatiji gradski simbol I svedok burne prošlosti, predstavlja sam ulaz u grad. Na njenom vrhu je kip Viktorije, rimske boginje pobede. Boginja je predstavljena u kočiji s četiri konja.
** TV toranj, 368m visok, pruža vam neverovatan pogled na grad, a restoran na visini od oko 204m pruža dodatni ugođaj.
** Memorijalni centar Berlinski zid (simbol nekadašnje podele između Istočnog I Zapadnog Berlina)
** Memorijalna crkva cara Vilhelma, stradala u ratnim razaranjima, nije obnovljena I sada svedoči o nemilim istorijskim tokovima
** Rajhstag, središte nemačkog parlamenta.
** Ostrvo muzeja, utvrđeno u Uneskovu listu svetske baštine. U muzejima su izložene brojne arheološke kolekcije, a svaki od 153 muzeja koji se bave najrazličitijim temama.
** Jevrejski muzej koji je pravo arhitektonsko čudo.
** Dvorac Šarlotenburg u kome imate prilike da osetite stil života nekada vladajuće Pruske vlastele
** Bundeskancleramt, sedište nemačkog kancelara. Primer moderne arhitekture
** Check Point Charlie je bila kontrolna tačka, najpoznatiji prelaz u berlinskom zidu između Istočnog i Zapadnog Berlina tokom Hladnog rata. Na ulazu su glumci u uniformama čije prisustvo je isključivo zabavnog karaktera.
Berlin. Zid kao simbol grada
Čuveni zid je podignut 1961. Godine sa namerom da se Berlin podeli na Istočni i Zapadni, a nakon njegovog rušenja 1989.godine, godinu dana kasnije Berlin ponovo postaje prestonica cele Nemačke. Danas možete vieti samo ostatke zida memorijalnom parku.
Ostali su Check Point Charlie I mali delovi zida koji služe kao turistička atrakcija.
Berlin. Ljudi. Provod.
Ljudi koji žive u Berlinu prepoznatljivi su po neobičnom stilu, opuštenosti. Sloboda I umetnički duh su neki od razloga zašto ateljea I umetničkih radionica ima na svakom koraku. Jedni na druge utiču tako da stvaraju nešto jedinstveno, a zajedničkim snagama.
Čuveni prestonički klub Matrix, nalazi se ispod stanice metroa i posećuje ga veliki broj turista jer ima vise prostorija I kako se u svakoj može čuti različita vrsta muzike, svako nađe nešto što mu prija.
Pored znamenitosti na koje će vas uputiti, zanimljivo je posetiti Krojcberg, gradsku četvrt koju karakteriše mešavina kultura zbog doseljenika iz raznih zemalja.
Berlin putovanje – nešto na šta se morate odlučiti. Vredi!
Berlin je skup svega, svačega i svakoga, grad lepih i prijatnih ljudi, grad umetnosti, grad koji živi i diše sa svim svojim posetiocima. Bogata istorija, kulturno istorijski spomenici, muzeji-barovi, pivnice, pabovi, skvotovi, grafiti, napuštene umetničke kolonije, komore, bunkeri i skloništa iz Drugog svetskog rata… Poznate znamenitosti za obilazak su Berlinski zid, Siegesseule, Brandenburška kapija, Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, ulica Unter den Linden. Willkommen!