Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Japan proleće 2018

Japan proleće 2018

Zemlja izlazećeg sunca JAPAN 2018.

 10 DANA/8 NOĆENJA – avionom

TOKYO – HAKONE – KYOTO – OSAKA

26.04.-05.05.2018.

[envira-gallery id=\”5144\”]
Program putovanja:
Dan 1. 26.04.2018. (četvrtak)    Beograd – Cirih
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 2h pre početka leta. Poletanje iz Beograda je 26. aprila u 09:20h ujutru po našoj vremenskoj zoni, sletanje u Cirih u 11:15h. Iz Ciriha poletanje u 13:00h…
 
Dan 2. 27.04.2018. (petak)     Tokio
… i sletanje sledećeg dana, 27. aprila u 07:50h ujutru na aerodrom Narita International Airport. Na aerodromu nas dočekuje lokalni vodič. Transfer do hotela, smeštaj u predviđeno vreme za check in, slobodno vreme za odmor, privikavanje na hyper space u kome smo i individualne aktivnosti. Noćenje.
 
Dan 3. 28.04.2018 (subota)  Tokio, full day city tour
Doručak u hotelu. Nakon doručka, obilazak Tokia sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku. Ukoliko ste se pitali kako izgleda budućnost – ovde ste dobili odgovor na to pitanje. Tokio je glavni grad Japana i jedan od najmnogoljudnijih na svetu, a krasi ga jedinstvena atmosfera s` pregršt atraktivnosti za posetiti. Obilazimo Hamarikyu vrt, smešten u središtu Shiodome, delu grada gde ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja i gde ćemo doživeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajima i odmoriti se u miru i zelenilu. Svuda oko nas su fascinantni neboderi, koji ostavljaju bez daha. Nakon prelaska reke Sumida, doživećemo Tokio iz drugačijeg ugla. Predviđen je odlazak u Ašakuša (Asakusa) distrikt gde ćemo imati priliku da posetimo jedan od najpoznatijih hramova u Tokiju – Sensoji Temple. Ovaj crveni hram je centar poznatih japanskih kimona, gejši i starih, unikatnih suvenira, koji datiraju od pre 300 godina. Ašakuša je distrikt gde još može da se oseti atmosfera starog Japana i gde imamo mogućnost da probamo japanske specijalitete, slatkiše i razgledamo stotine tezgi koje su načičkane na sve strane u Nakamise shopping ulici. Nakon kraće pauze za odmor i uživanje sledi poseta Meiji Shrine, Šinto hram posvećen dušama cara Meidžija i carice Šoken. Nakon njihove smrti hram je izgrađen u spomen na njih. Ova palata se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u širem centru grada i jedno je od najpopularnijih mesta u gradu za venčanja i na kraju godine “Hatsumodu”. Nastavljamo putovanje ka Harajuku-om i Omote-Sando-m, poznatijom kao “Tokyo’s Champs-Elysee”. Ova široka avenija sa drvoredima, na malom prostoru sadrži mnoštvo modnih prodavnica koje su dizajnirane od strane međunarodno priznatih arhitekata. I na kraju dana, idemo do Tokio Metropolitan Vladine Observatorije, jedne od najviših i najistaknutijih nebodera Tokija. Zgrada visoka 243 metara ima dve kule, a svaka ima opservatoriju na visini od 202 metra, koja pruža sjajan panoramski pogled na Tokio. Povratak u hotel. Noćenje.
 
Dan 4. 29.04.2018 (nedelja) Tokio, free day
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti i istraživanje Tokia u sopstvenoj režiji. Možete se vratiti na područja koja smo vam pokazali da biste “dublje pogledali” fascinantne ulice ili iskoristiti naš informativni vodič da posetite nove prostore starog grada. Možete napraviti izlet u Kamakuru.  Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sedište prvih šoguna i prestonica Japana od 1185 god. – 1333 god. Predstavlja grad – muzej, jer postoji 19 Šinto svetilišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronze,  visine 13,5 metara ili posetiti gradić Nikko. Nikko je smešten među prelepim planinama i krase ga hramovi, svetilišta, palata i grobnica. Tu se nalazi i mauzolej Toshogu Shrine (Šoguna Iejasu Tokugave), koji je i osnivač Tokugava Šogunata  – feudalne vojske u Japanu, koja  je vladala preko 250 godina. Možete obići mauzolej Tokugava i hram Rinnoiji – koji je najznačajniji  budistički hram u Nikko-u. Povratak u hotel. Noćenje.
 
Dan 5. 30.04.2018 (ponedeljak) Tokio – Hakone
Doručak. Danas napuštamo hotel i idemo Odakyu „Romancecar“ vozom* (*sa sobom poneti samo ranac sa garderobom i neophodnim stvarima za jednu noć u Hakoneu, obzirom da će ostali prtljag biti transferisan u posebnom vozilu i biće dostavljen sledećeg dana u Kyotu) u Hakone sa lokalnim vodičem. Hakone je popularna vikend destinacija za Japance i nalazi se u prelepoj prirodi blizu planine Fuji. Hakone je deo nacionalnog parka sa mnogobrojnim vodopadima, rekama, brojnim jezerima i geoparkovima. Naravno, biser mesta je svakako planina Fuji (Fudži). Hakone je područje šarenih vrućih izvora, otvora za paru i još mnogo toga gde možete da ugledate „živu“ Zemlju. Planina Fuji je simbol Japana i prikazana je na slikama Hokusaja širom sveta. Iz obližnjeg jezera Ashi možemo se diviti ovoj 2500 metara visokoj lepotici. Uživaćemo u prirodi sa „free pass“-om gde će svako moći samostalno da istražuje prirodne lepote. Povratak u hotel. Noćenje.
 
Dan 601.05.2018 (utorak) Hakone – Kyoto
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja za Kyoto sa lokalnim vodičem sa železničke stanice Odawara. Kyoto je grad u kome ćete pronaći Japan iz vaše mašte: mnogobrojne zen bašte, bambusove kolibe, gejše, restorani sa tradicionalnom kuhinjom, zlatni hramovi…magično mesto u kome sve oduzima dah. Više od 17 lokaliteta je pod zaštitom UNESCO-a i važi za grad koji staje rame uz rane sa Rimom, Parizom i Londonom i koji morate posetiti bar jednom u životu. Nakon dolaska, u popodnevnim satima, priključujemo se ceremoniji ispijanja čaja u „machiya“ restauriranim tradicionalnim drvenim, bambusovim, kućicama koje su tipične za Kyoto. Check in u hotelu. Slobodno vreme za samostalnu šetnju kroz Geon (mesto gde je sniman film „Memoari jedne Gejše“, uživanju u lepoti gejša koje ovde rade i istraživanje uzanih uličica sa restoranima, suvenirnicama itd. Ono što nikako ne smete propustiti da probate je Kyo-Kaiseki (tradicionalna kuhinja i način serviranja hrane u više posuda, jedinstvenog ukusa i dekoracije). Ukoliko vam satnica bude dozvoljavala preporučujemo vam posetu Kiyomizudera & Higashiyama distriktu koji je pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj vidikovac je visok 30 metara i pruža fantastičan pogled na okolinu. Takođe, ovde možete probati čistu vodu iz vodopada sa tri izvora. Svaki izvor ima svoje značenje: sreća u životu, na poslu i u ljubavi. Nikako nemojte piti sa sva tri izvora jer se to smatra pohlepom. Ukoliko poslušate naš savet, prvo što trebate videti je Fushimi Inari svetilište sa preko hiljadu čuvenih, drvenih kapija (senbon torii). Što višlja kapija znači da je što veća donacija za njenu izgradnju bila. Za ceo obilazak ovog mesta vam treba oko sat i po šetnje, a usput imate i brojne restorane u kojima se možete odmoriti. Povratak u hotel. Noćenje.
 
Dan 702.05.2018 (sredaKyoto, full day city tour
Doručak. Nakon doručka krećemo u celodnevni obilazak Kyota sa lokalnim vodičem*. (*ostaviti samo ranac sa garderobom i neophodnim stvarima za jednu noć u Kyotu, obzirom da će ostali prtljag biti transferisan u posebnom vozilu i biće dostavljen sledećeg dana u Osaki) Startujemo sa veličanstvenim Nijo zamkom, izuzetnim primerom luksuza u Japanu. Fenomenalna palata, kroz koju se ide hodnicima i razgledaju sobe za prijem. Izgrađena je od visokokvalitetnog hinoki drveta. Odlikuje je čuveni fenomen pod nazivom „slavujev pod“. Da bi znali kada neko hoda kroz palatu i kako bi izbegli atentate koje su profesionalni nindža ratnici bešumno izvodili, pod je sagrađen tako da „peva“. Šta god njime da hoda, a teže je od mačke, proizvodi zvuk nalik slavujevom cvrkutu. Nastavljamo posetu Ryoan-ji zen bašti, koja je pod zaštitom UNESCO-a i svetski je poznat vrt. Prikazana je u mnogim filmovima i često je inspiracija mnogim piscima, kreatorima i dizajnerima. Samo značenje ove zen bašte je nejasno. Neki veruju da predstavlja scenu Tigra koji nosi mladunče preko jezera, dok drugi tvrde da vrt predstavlja apstraktni koncept kao beskonačnost. Na samom posetilocu je da pronađe smisao u koji će verovati. Nastavljamo dalje i obilazimo Kinkaku-ji, zen-budistički hram, prikazan u mnogim filmovima i ispričan u novelama, paviljon kompletno obložen u zlatu, a originalno sagrađen kao letnjikovac za šogune. Kratkotrajna pauza i odmor i nastavak ka Arashiyama & Sagano gde će nas zadiviti pogled na planine i prelepe doline. Bambusova šuma je ono na šta ćemo prvo naići. Posetićemo Tenryu-ji hram koji datira iz 1339. godine i koji je još uvek sačuvao svoj prvobitno dizajn i izgled, zatim Jojakko-ji hram, smešten u šumovitom brdu, izgrađenom u Momoyama stilu u XVI veku i na kraju ćemo preći čuveni Togetsukyo (u prevodu prelazak preko meseca) most, gde ćemo uživati u pogledu na Katsura reku. U skladu sa svojim okruženjem i prirodom, ovaj 155 metara dugačak most, jedan je od simbola Kyota i „must see“ na mapi svih turista u ovom kraju i predstavlja remek delo prirodne lepote. Nakon razgledanja povratak u hotel, slobodno vreme. Noćenje.
 
Dan 803.05.2018 (četvrtakKyoto – Osaka
Doručak. Danas napuštamo hotel i idemo u Osaku sa lokalnim vodičem. Ovaj izuzetno živahni i multikulturni grad nalazi se u centru Kansai regije Japana. U Osaki se najbolje vidi mešanje prošlosti i sadašnjosti u svakodnevnom životu Japanaca. Postoji mit o rivalitetu između Osake i Tokia, kažu da Osakanci stoje na levoj, a Tokijci na desnoj strani pokretnih stepenica. Počećemo, odmah po dolasku, obilazak najstarijih delova grada koji su se vrlo malo menjali u proteklim decenijama. Takođe ćemo posetiti Tsutenkaku, ikonu grada, prikazanu u više filmova i jednu od najvišljih građevina u Aziji. Imaćemo prilike da posetimo Boga sreće na petom spratu kao i radoznale ulice stara Naniwa regije. Nikako ne smete propustiti priliku da ovde probate lokalne specijalitete u malim prodavnicama i štandovima gde se jede „finger-food“, jedinstven način da probate hranu u celom gradu. Slobodno vreme i pauza za kratki predah. Check in u hotelu. Ostatak večeri slobodno vreme za individualne aktivnosti. Naša preporuka je poseta akvarijumu, gde ćete postati svesni bogatstva podvodnog sveta naše planete. Noćenje.
 
Dan 904.05.2018 (petakOsaka – Tokio
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Tokio vozom sa Shin – Osaka stanice. Odmah po dolasku obilazimo još jedan “must see” lokalitet sa lokalnim vodičem. To je ribarska pijaca Tsukji sa okolnim restoranima u Tsukushimi, gde možete probati originalni japanski suši. Nastavljamo obilazak grada sa vidikovca Roppongi gde ćemo se popeti i uslikati najlepšu panoramu Tokia (150 metra visoka kula, 360 stepeni pogled). Slobodno vreme za odmor i indivudualne aktivnosti, ukoliko vam je nešto ostalo da kupite ili posetite, idealna prilika je sada. Check in u hotel i slobodno vreme. Noćenje.
 
Dan 1005.05.2018 (subotaTokio – Beograd
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Polazak za Beograd sa usputnim presedanjima. Povratak je u 14:05h po lokalnom vremenu sa aerodroma Haneda Airport International, a u Frankfurtu slećemo istog dana (zbog vremenskih zona) u 18:45h po našem vremenu. Iz Frankfurta polećemo u 21:55h i u Beogradu slećemo istog dana, 05.05. u 23:40h na aerodromu Nikola Tesla. Kraj programa.
 

Cena aranžmana po osobi 1785€

(Broj mesta je ograničen)

 
ARANŽMAN SADRŽI:
– Transfere prema planu i programu (minibus i JR voz),
– Smeštaj u hotelima sa 3* i 4* (lokalna kategorizacija, posluženje American breakfast) na bazi 8 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama: 4 noćenja sa doručkom u hotelu Vista Kamata 3* u Tokiu (https://www.hotel-vista.jp/kamata/index.html); 1 noćenje sa doručkom u hotelu BreezeBay Hotel Resort & Spa 3* u Hakoneu (http://www.breezbay.co.jp/); 2 noćenja sa doručkom u hotelu New Miyako 4* u Kyotu http://www.miyakohotels.ne.jp/newmiyako/english/index.html/; 1 noćenje sa doručkom u Osaki u hotelu Plaza Osaka 3* ili sličnom (http://plazaosaka.com/eng/). Tačan spisak imena hotela biće potvrđen nakon formiranja grupe. 1/3 sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu i ne ostvaruje se popust na isti. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom. U većini hotela ima klima i besplatan WiFi.
– Obilaske prema programu,
– Ulaznice za kulturno istorijske spomenike i znamenitosti (Hamarikiu bašta, Nijo zamak, Ryoan-ji, Kinkaku-ji, Tenryu-ji, Jojakko-ji Tenoke, Tsutenkaku, Roppongi City view)
– Karte za JR voz:  Shinjuku stanica Tokio – Hakone stanica 30.04.; Mishima/Odawara stanica – Kyoto 01.05.; Shin – Osaka – Tokio 04.05.
– Degustacija čaja u Kyotu
– Hakone free pass
– Transfer prtljaga Tokio – Kyoto i Kyoto – Tokio
– Transfer Aerodrom – hotel – aerodrom
– Transfer hotel – stanice odakle polazi JR voz
– Usluge pratioca grupe i lokalnog vodiča i asistenta za vreme izleta na engleskom jeziku,
– Napojnice za vozače minibusa
– Organizaciju putovanja.
 
ARANŽMAN NE SADRŽI:
– Povratnu kartu na relaciji Beograd – Tokio – Beograd u iznosu od 715€ sa svim taksama,
– Troškovi gradskog prevoza i metroa,
– Međunarodno putno osiguranje,
– Troškove vize za državljane drugih zemalja, sem Srbije,
– Troškovi dodatnih usluga u hotelima, van programa,
– Troškovi napojnice koji su u ovom delu sveta vrlo poželjni za vodiče i asistente,
– Ostale nenavedene i nepomenute usluge.
 
NAČIN PLAĆANJA:

  1. Gotovinom, na rate, najkasnije 30 dana pre polaska. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate (Euro Bank):
  2. Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.12.2018. Čekove datumirati isključivo na 1.,5., 10. ili 15. u mesecu.
  3. Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.12.2018.
  4. Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak najkasnije do 15.12.2018.

 
VAŽNE NAPOMENE:
– Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju ne dobijanja vize, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
– Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u Japan (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje…) na web stranici ambasade Japana ili lično u ambasadi. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja i izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja usled nepredviđenih okolnosti (zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, štrajk, gužve u saobraćaju…).
– Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme leta. Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…). Preporučuje se putnicima da sa sobom ponesu lekove za stomačne probleme kao i sredstva za dezinfekciju.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check – in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check – out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini – bar, TV, WiFi, klima uređaj…) Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
– Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
– Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
– Program putovanja je rađen na bazi od minimum 15 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 15 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, Licenca OTP 186 od 10.02.2010.