Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Kapadokija

Kapadokija (Cappadocia) Uskrs 2018

 

USKRS U SRCU HRIŠĆANSTVA

KAPADOKIJA

04.04.2018  10.04.2018

Doživite magiju Turske na putu koji nikada neće biti zaboravljen… U zemlji vila… lepih konja… najlepših pejzaža na svetu koji podsećaju na površinu Meseca… u zemlji koja je kolevka hrišćanstva…

Ako volite Tursku, onda ćete obožavati Kapadokiju…

 

  1. dan: 04.04.2018 (sreda) BEOGRAD – NIŠ

Polazak autobusom iz Beograda u popodnevnim časovima sa parkinga Muzeja Istorije Jugoslavije, oko 13.30h. Dolazak u Niš. Polazak iz Niša u popodnevim časovima ispred megamarketa DIS oko 17h (tačna satnica putovanja biće potvrđena jedan dan pred put). Nastavak vožnje kroz Bugarsku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora…

  1. dan: 05.04.2018 (četvrtak) ANKARA

Dolazak u Ankaru u prepodnevnim časovima. Razgledanje Ankare – glavnog grada Republike Turske sa lokalnim turističkim vodičem i poseta Muzeju Anatolskih civilizacija i Mauzoleja Ataturka – osnivača savremene Turske. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Organizovana popodnevna poseta trgovačkom centru u Ankari. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  1. dan: 06.04.2018 (petak) ANKARA – KAPADOKIJA

Doručak. Nakon doručka polazak grupe za Kapadokiju – područje poznato po njegovim reljefnim oblicima formiranim pre desetinu hiljada godina nakon istovremenog izbijanja dva vulkana (Ercisse i Hasanda). Kapadokija se pominje i u Bibliji. Rani hrišćani su se naselili u toj oblasti da bi slobodno propovedali svoju religiju. Pod uticajem vode i vazduha nastale su ove čudne forme – čuda prirode. Poseta drugom po veličini slanom jezeru u Turskoj – Tuz Goli, dolini Kamila i poseta radionici za izradu keramike. Dolazak u Kapadokiju. U popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. dan: 07.04.2018 (subota) KAPADOKIJA

Doručak. Fakultativno razgledanje oblasti Kapadokije sa lokalnim vodičem: Tvrđava Uçhisar (podseća na tvrdjave gradjene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smeštena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom), Goreme open air muzeja, dolina Zelve… Povratak u hotel. Večera. Fakultativno: Organizovan odlazak na tursko veče sa bogatim muzičkim programom i neograničenom konzumacijom pića i salata. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan: 08.04.2018 (nedelja) KONIJA – BURSA

Doručak. Odlazak grupe u Koniju (Konju). Dolazak u popodnevnim satima. Poseta muzeju Mevlana – osnivač plesa Derviš, Aladdin džamije i medresa Karataj sa lokalnim vodičem. Odlazak u Bursu, stari grad Osmanlijskog carstva. Čak je i papa ovde posetio grob Nasradin hodže, poznatog turskog satiričara. Dolazak u Bursu u kasnim večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  1. dan: 09.04.2018 (ponedeljak) BURSA

Doručak. Razgledanje Burse sa lokalnim vodičem: Velika džamija \”Ulu džamija\”, trg sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Slobodno vreme za individualne šetnje i kupovinu. Oko podneva polazak za Srbiju. Ukoliko satnica bude dozvoljavala, mogućnost panoramskog razgledanja Istanbula. Noćna vožnja preko Bugarske.

  1. dan: 10.04.2018 (utorak) NIŠ – BEOGRAD

Dolazak grupe u Niš i Beograd u ranim jutarnjim satima.
Kraj programa.
 

CENA ARANŽMANA po osobi iz Beograda i Niša: 179€

 
Cena aranžmana obuhvata:
– Prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu;
– Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu 3* u Ankari;
– Dva polupansiona (doručak i večera) u hotelu sa 3* ili 4* u Kapadokiji;
– Noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* ili 4* u Bursi;
– Lokalni turistički vodič u Ankari, Kapadokiji, Koniji i Bursi;
– Organizovanje aranžmana i saputnika putovanja;
– Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana
– Troškove organizacije putovanja.
Cena aranžmana ne obuhvata:
– Poseta Anatolskom muzeju u Ankari – 8 €/po osobi;
– Poseta Muzeju Open air-Gorem u Kapadokiji – 8 €/po osobi;
– Poseta Uçhisar tvrđavi – 3 €/po osobi;
– Poseta doline Zelve – 4 €/po osobi;
– Poseta podzemnom gradu Derinkuju – 8 €/po osobi;
– Poseta Muzeju Mevlane u Koniji – 4 €/po osobi;
– Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – 25 €/po osobi;
– Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom (koji će se realizovati u subotu, 7. aprila u ranim jutarnjim časovima) 140 €/po osobi;
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 80% cene aranžmana;
– Putno zdravstveno osiguranje;
– Mogućnost polaska iz Novog Sada, doplata 15 €
– Ostali individualni i programom nenavedeni troškovi.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Minimum za organizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.
 
Uslovi plaćanja:
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate (EuroBank).
– Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.12.2018. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%. Čekove datumirati isključivo na 1., 5., 10. ili 15. u mesecu.
– Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak najkasnije do 15.12.2018.
– Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.12.2018. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%.
 
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
– Smeštaj u hotelu \”Buldum\” 3* u Ankari http://www.hotelbuldum.com, hotel \”Jolly\” 3* https://ankarajollyhotel.com/ ili slični; u hotelu \”Tassarai\” 4* http://www.hoteltassaray.com/ u Kapadokiji (Urgup-Nevsehir) , hotelu \”Feza\” 3* ili slični; i u hotelu \”Kirci\” 4* http://www.kircihotel.com u Bursi. Tačan spisak imena hotela biće potvrđen nakon formiranja grupe. Navedeni hoteli iz ove ponude imaju restoran, a sve sobe imaju kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, mini bar i klima uređaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
 
Napomene u vezi smeštaja:
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji. – Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata – Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. – U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. – Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
OPŠTE NAPOMENE:
– Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) – Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…) – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja –  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi – Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE). Program je radjen na bazi minimum 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broj aputnika, rok ya otkay putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom. Cenovnik broj 1 od 27.02.2018.
 
Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, Licenca OTP 186 od 10.02.2010.