Prva agencija u Srbiji koja je počela sa organizovanjem dečijih kampova

magnifying-glass

Krstarenje Volgom

Krstarenje Volgom

Krstarenje Volgom

[envira-gallery id=\”2822\”]
RUSIJA
Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.
MOSKVA
Moskva je prestonica Rusije, moderna metropola, prepuna carske istorije i arhitektonske raskoši. Osnovana 1147. godine od strane princa Jurija Dolgorukog, danas Moskva predstavlja jedan od najvažnijih svetsih gradova sa populacijom od preko 10 miliona stanovnika. Naselje zanatlija i trgovaca, u 15. veku postaje glavni grad Rusije. Premeštanjem ruske prestonice u St.Petersburg 1712. godine, postaje druga prestonica. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.
UGLIČ
Osnovan 1148. godine, Ugljič je jedan od najvoljenijih gradova stare Rusije. Prelep je pogled na grad sa reke Volge, sa koje se na horizontu vide Crkva Vaskrsenja i Crkva Svetog Jovana.
Krajem 16. Veka carica Marija Naga, sedma žena Ivana Groznog, živela je u egzilu u Ugljičkom Kremlju. U dvorištu Kremlja nastradao je carević Dmitrij i na tom mestu je podignuta Crkva Svetog Mučenika Dimitrija, gde se i danas nalazi. U okviru Kremlja ce nalazi i najstarije zdanje u Ugljiču – Palata carevića Dmitrija.
JAROSLAV
Jaroslav, grad sa preko od 600.000 stanovnika, koji leži na obe obale Volge, predstavlja važnu luku na Volgi. Grad je u XI veku osnovao princ Jaroslav Mudri, a i danas se mogu videti mnogobrojni vredni spomenici koji svedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Posebno su značajni veličanstveni Spaso-Preobaženski manastirski kompleks iz 13. veka, grupa Sabornih crkava iz 17 veka, elegantna Rotonda, ostaci drevnog trgovačkog centra. Verovatno i najlepša je Crkva Ilije Proroka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu. Freske na zidovima i svodovima crkve predstavljaju pravi muzej staroruskog slikarstva.
OSTRVO KIŽI
Bajkovito ostrvo Kiži se nalazi na severnom kraju jezera Onjega, drugom po veličini u Evropi i jednom od najčistijih na svetu. U njemu ima oko 1650 ostrva i ostrvaca. Čuven je Arhitektonski muzej na otvorenom, sa desetinom objekata, prikupljenih iz različitih oblasti Rusije, složeni tako da prikazuju rusku prošlost. Kiži je pravi praznik za oči. Crkva Preobraženja, sa 22 kupole, pravo je remek-delo ruske crkvene arhitekture. Sagradjena je bez ijednog eksera ili komada gvozdja, isključivo uz pomoć sekire i dleta.
MANDROGI
Verhnie Mandrogi je obnovljeno rusko selo. Nalazi na levoj obali reke Svir koja povezuje najveća evropska jezera, Ladoga i Onjega.
SANKT PETERBURG
St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 – 1918. godine bio je glavni grad Rusije.
VIVA PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan BEOGRAD – MOSKVA
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla. Let za Moskvu:
Za polaske 20.06.-30.06. i 30.07.-09.08. SU2091 u 13:25 casova;
Za polazak 10.07.-20.07. JU650 u 06:30 casova.
Za polazak 19.08.-29.08. JU654 u 17:00 casova
Dolazak u Moskvu. Transfer i smeštaj na brodu.Večera. Noćenje. Fakultativno: Moskovski metro noću.
2.dan MOSKVA
Doručak. Rucak – lanc paket ili na brodu. Odlazak na panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulaska u objekte). Grad Moskva je dobio ime po reci Moskvi. Osnovao ga je 1147. god. knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika i zauzima površinu od 1000 km². Smešten je na sedam brežuljaka. Imaćete priliku da vidite Tversku ulicu, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkvu Vasilija Blaženog, robnu kuću GUM, istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir i fantastičnu panoramu grada koja se pruža sa Vorobjovih brda.
Fakultativno; Kremlj :najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnicki kompleks.Obilazak teritorije, Uspenska, Arhangelska crkve (ulazi se u jednu od crkava), Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14 m, spoljašnji izgled predsedničke palate i Oruzana Palata: riznica carske Rusije. Povratak na brod. Večera. Noćenje
3.dan MOSKVA (isplovljavanje u 17:30)
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke.Večera i piće dobrodošlice. Noćenje. Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika.
4.dan UGLIČ (16:30 – 19:30)
Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.
5.dan JAROSLAVLJ (08:00 – 12:00)
Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe.Rucak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.
6.dan GORICI – Zelena oaza (10:00 – 14:00)
Doručak. Uplovljavanje u Gorici – tipicno rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje. Fakultativno : Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka.Muzej ikona.
7.dan OSTRVO KIŽI (16:30 – 20:00)
Doručak . Slobodno vreme na brodu. Rucak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.
8.dan VERHNJIJE MANDROGI (11:00 – 14:30)
Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.
9.dan ST. PETERBURG (uplovljavanje u St.Peterburg u 09:00)
Doručak. Rucak – lanc paket ili na brodu. Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotomne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak dvorca, Gornjeg i Donjeg parka i cuvenih fontana sa pozlacenim skulprurama. Jusupov dvorac.Večera. No ćenje.
10.dan ST. PETERBURG
Doručak . Rucak – lanc paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaz, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica „Aurora“, manastir Smoljni (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Ermitaz, obilazak jednog od najveceg muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vincija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa… Voznja kanalima i Nevom, specifican pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke.Večera. Nocenje.
11.dan ST. PETERBURG
Poslednja usluga na brodu – doručak – lanc paket. Transfer na aerodrom. Let za Moskvu:
Za polaske 20.06.-30.06. i 30.07.-09.08. SU035 u 05:10 casova, sa presedanjem u Moskvi. Dolazak u Moskvu 06:25 casova. Poletanje za Beograd letom SU2090 u 10:25 casova. Dolazak u Beograd u 12:25 casova.
Za polazak 10.07.-20.07. Let za Beograd JU671 u 11:05 casova. Dolazak u Beograd u 12:55 casova
Za polazak 19.08.-29.08. Let za Beograd JU675 u 21:30 casova. Dolazak u Beograd u 23:15 casova. Kraj usluge.
CENOVNIK:
\"\"
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva/St. Peterburg- (Moskva)-Beograd,
Obroke prema programu
Prtljag – besplatno 23kg,
Smeštaj u odgovarajućim kabinama,
Transfere prema programu,
Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu,
Usluge lokalnog vodiča i pratioca.
DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:
Welcome coctail – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
Gala kapetanska večera;
za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
zabavni program na brodu – igre, filmovi, časovi ruskog jezika, poseta kapetanskom mostu;
živa muzika u baru svako veče;
tri koncerta, uključujući jedan folklorni.
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
Prevoz do aerodroma Nikola Tesla i nazad,
Fakultativne programe,
Aerodromske takse (cena oko 127 eur, podlozne promeni),
Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje,
Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 eur po osobi.
Napomene:
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice):
Moskva- Kremlj + Oružana palata – 56 €, Tretjakovska Galerija – 30 €, Moskovski metro nocu – 22 €
St.Peterburg- Peterhof-dvorac i park sa fontanama – 49 €, Jusupov dvorac – 35 €, Vožnja brodićem po rekama i kanalima – 29 €, Ermitaz 38 €
Gorici- Kirilo-Beložerski manastir – 19 €, Muzej ikona – 19 €,
(Minimum za realizaciju 10 putnika)
***Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta, moguće je isključivo pre polaska na put. Na licu mesta nece biti moguce.
DOPLATA ZA 1/1 KABINU IZNOSI: 50 % od cene aranžmana
NAPOMENA: Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.).
Koji brod od ponudjena dva ce ploviti, bice poznato mesec dana pre polaska.
OPIS I LOKACIJA BRODA:
“VASILIJ SURIKOV“: Atraktivan turistički brod. Poseduje, pored 4 palube, prodavnicu suvenira, konferencijsku salu, piano bar, restoran, saunu, sef na recepciji, bar sa živom muzikom i pab. Dužina broda je 110 m, širina 14,5 m, kapacitet broda je oko 150 putnika. Dimenzije kabina: Standard: sirina 2.14m, duzina 4.36m, povrsina 9.33m2. Sve kabine su sa kupatilom, WC-om, elektricna uticnica (napon u kabini 220) klima uređajem i ugradnim plakarima. Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm, a francuski kreveti su 140×190 cm. Na brodu ima i ambulanta.
„ANDREJ RUBLJOV“: Kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjeim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljasnje. Povrsina kabina – trokrevetna 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2. Tehnicke informacije broda: duzina 125m, sirina 16.7m, kapacitet 240 putnika.Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica.Sve kabine su sa kupatilom *tus kabina) , klima uredjaj, uticnica, plakar.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
Za polaske od 01.06. do 01.10.……….…………………..15.12.2017.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.
6. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put
V A Ž N A N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona.
Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
NAPOMENE:
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto sastanka na aerodromu, kao i polaska aviona. Besplatni prtljag – prtljag koji se predaje maksimum do 20kg i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml
U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Republike. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs
Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
U hotelima je uglavnom zastupljena internacionalna kuhinja
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlju odredišta (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) preko interneta ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz u zemlju odredišta
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br. 107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije VIVA. Aranžman je rađen u saradnji sa partnerom iz Moskve APELSIN Travel Agency, Rusija, Moskva. Aranžman je rađen na bazi od minimum 15 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
Cenovnik za Krstarenje Volgom-Moskva-St Peterburg (sezona 2017.godine, avion / brod, 11 dana) br.1 od 31.01.2017